Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú két ismeretlenes egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
582
2x-7y=11
x/3+y=4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

A feladat
1.) 2x - 7y = 11
2.) x/3 + y = 4

2.) szorozva 3-mal
2x - 7y = 11
x + 3y = 12

2.) szorozva 2-vel
2x - 7y = 11
2x + 6y = 24

2.)-ből kivonva 1.)
13y = 13
y = 1
******

1.)-be behelyettesítve
2x - 7 = 11
2x = 18
x = 9
******
0