Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Surgos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2104
Hogy kell megoldani ezt a feladatot? Levezetes is kene, surgos.

Osztaly letszama 30 fo, angolt 14en, franciat 5en, oroszt 15en tanulnak. Mindenki tanul legalabb egy nyelvet, 2 nyelvet 6an tanulnak. Hanyan tanuljak mind a 3 nyelvet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Halmazok:
A ∪ B ∪ C = A + B + C - A ∩ B - B ∩ C - A ∩ C + A ∩ B ∩ C

30 = 14 + 15 + 5 - (6 + 3x) + x = 28 -2x
ahol x = A ∩ B ∩ C
2 = -2x
x = -1, nincs megoldás
Módosítva: 9 éve
0

Össz létszám 30 fő
angol 14
francia 5
orosz 15

2 nyelvet 6-an

angol+francia+orosz=14+5+15=34
34-6=28 mert 6 tanuló 2-szer volt számolva
összes tanuló 30-28
2 tanuló volt 3-szor számolva, tehát 2 tanuló tanul 3 nyelven
-1

Ez a jó megoldás pedig
Módosítva: 9 éve
-1