Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls!!!töltsenek kii!!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
439
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1

A számításoknál használható képletek:
`R=frac{U}{I}` és `I=frac{U}{R}` és `U=I*R`

Mértékegységeknél használható fogások:
`Omega=V/A`, `k=1000`, `m=frac{1}{1000}`

1.sor `U=2kV` és `R=100 Omega`
Tehát `I=frac{U}{R}=frac{2000V}{100frac{V}{A}}=20A`

2.sor `I=6A` és `R=156 Omega`
Tehát `U=IR=936V`

3.sor `U=75V` és `I=8A`
Tehát `R=frac{U}{I}=frac{75V}{8A}=9,375Omega`

4.sor `I=10mA` és `U=100V`
Tehát `R=frac{U}{I}=frac{100V}{frac{10A}{1000}}=10.000Omega=10 kOmega`

5.sor `I=12A` és `R=300kOmega`
Tehát `U=I*R=12A*300*frac{kV}{A}=3600 kV`
Módosítva: 6 éve
0