Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika e.v.e.v.m.

Főoldal » Középiskola » Fizika
833
Álló helyzetből induló és egyenletesen gyorsuló személygépkocsi 10s alatt ért el 90km/h sebességet.
mekkora a jármű gyorsulása?
Mekkora utat tett meg ezen idő alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 90km/h = 25 m/s
t = 10 sec
(gyorsulás)
a = v / t = 25/10= 2.5 m/s²

(megtett út)
s = v0*t + (a/2)*t² = 0 + (1.25)*10² = 125 métert tesz meg.
0