Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1110
Dóri és Dani ,az 1 éves ikrek négykézláb mászva közlekednek a lakásban .Amikor délután meghallják hogy megérkezett apa,közös szobájukból teljes gőzzel a bejárat felé indulnak Dóri 2 másodperc alatt 1 métert Dani pedig 5 másodperc alatt 3 métert tesz meg.
a( Ki a gyorsabb?
b) Ki mennyi idő alatt teszi meg a szükséges 12 métert?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Dóri 2 s alatt 1 m tesz meg, tehát 1s alatt 0,5 m tesz meg
Dani: 5 s alatt 3 m, 1 s alatt 1/5*3= 0,6 m
Tehát Dani gyorsabb.
b) Dóri: 2s 1 m
x 12 m x= 12*2=24 s alatt
Dani: 5s 3 m
y 12 m y=12/3*5= 20 s alatt
0