Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
450
Határozd meg a kifejezések helyttesítési értèkét (1/2 a) a harmadikon 1/2 a a harmadikon a=4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Helyettesítési értéket számolni úgy kell, hogy a kifejezésbe az adott változó helyére behelyettesítjük a megadott számot. Ha jól értem a két kifejezést:

`(\frac{1}{2}a)^3=(\frac{1}{2}\cdot 4)^3=2^3=8`

`\frac{1}{2}a^3=\frac{1}{2}\cdot 4^3=\frac{1}{2}\cdot 64=32`
0