Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körhenger, SOS!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1996
Egy henger alakú edény (belső) alapkörének sugara 10 cm. Milyen magsan áll a beletöltött 3 liter víz?
Itt térfogatot kell számolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először azt kell tudni, hogy definíció szerint 1 dm³=1 liter, tehát vagy a litert váltjuk át dm³-re és onnan cm³-re, vagy a cm-t váltjuk át dm-re. Ha a cm-t váltjuk, akkor az alapkör sugara 1 dm, így térfogata 1²*π*M=πM dm³, az a kérdés, hogy ez milyen M-re lesz 3-mal egyenlő:

πM=3, erre M=3/π dm adódik, igény szerint lehet kerekíteni.
Módosítva: 9 éve
0