Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1.feladat: 5 kg narancs ára 1400Ft. 2.feladat Máte 55 pontos matekdolgozatot irt. A szerezhető maximális pontszám 75 pont volt. Az osztályzatok: 1. 0-50% 2. 51-65% 3. 66-80% 4.81-90% 5. 91-100%

Főoldal » Általános iskola » Matematika
644
1.feladat: a) Mennyibe kerül 8,5 kg narancs?
b)Ábrázold grafikonon az összetartozó értékeket!
2.feladat: a)Milyen jegyet kapott Máté?
b)Hány pont hiányzott ahhoz, hogy eggyel jobb jegyet kapjon?
c) Legalább hány pontot kellett volna kapnia,hogy 5-ös legyen a dolgozata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1) Nem sértésből, de ha ezt nem tudod kiszámolni, akkor hogy szoktál vásárolni? ...

Ha 5 kg narancs 1400 forint, akkor 1 kg narancs 1400/5=280 forint, akkor 8,5 kg narancs ára 8,5*280=2380 forint. Ha ezeket ábrázolod grafikonon, akkor 3 olyan pontot kapsz, melyek egy egyenesre esnek.

2) Ha 75 pont a 100%, akkor 1 pont a 100/75=(4/3) %, akkor 55 pont az 55*(4/3)=~73,33%, tehát 3-ast kapott.

A 4-eshez legalább 81%-ot, vagyis 75*81/100=60,75=~61 pontot kellett volna elérnie, vagyis még 6 pontot.

Az 5-öshöz legalább 91%-ot, vagyis 75*91/100=68,25=~69 pontot, vagyis még 14 pontot.
1