Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
424
8x-15=5x+5-2x
Ellenőrzés is kell.
Bal:
Jobb:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`8x-15=5x+5-2x` /összevonás
`8x-15=3x+5` /-3x
`5x-15=5` /+15
`5x=20` /:5
`x=4`

Ellenőrzés:
Bal: `8x-15=8\cdot 4-15=32-15=17`
Jobb: `5x+5-2x=5\cdot 4+5-2\cdot 4=20+5-8=17`
0