Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek + hidrogén-klorid oldása vízben

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1267
Valaki tudna segíteni ebben a 3 feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, Hidrogén-klorid
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
Szia!

5., a: azért, mert a hidrogén-klorid oldódik vízben, így a lombikban vákuum keletkezik, mely beszippantja a kádból a vizet.
b: HCl+H2O=H3O++Cl-
c: oxónium-ion és klorid-ion.
d: sav-bázis reakció
e: az oldat savas
0

A.,

S+O2=SO2
H2O+CO2=H2CO3
H2SO4+H2O=HSO4-+H3O+
NaOH+HCl=NaCl+H2O

B.,
egyesülés: a., b.,
közömbösítés: d
0

A.,
C+O2=CO2
SO3+H2O=H2SO4
H2SO4+2H2O=SO42-+2H3O+
NaOH+HCl=NaCL+H2O

B.,
egyesülés: a,b
közömbösítés: d.
0