Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög három magasságból

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
Egy háromszög három magassága 5cm, 8cm és 10cm. Mekkorák az oldalak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Igen ,ennyi. Bármennyire hihetetlennek tűnik is, ebből három adatból rekonstruálható a háromszög.
0

Tekintve, a 35 látogató közül egyedül a Genu nevű válaszoló érdeklődött, a kedvéért közzéteszem, amit a feladattal kapcsolatban összeszedtem.

A megoldás leírása (a 4-s válaszoló szövege)

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazifeladat-kerdesek__4204061-hogyan-oldanad-meg-ezt-a-geometriai-feladatot-egy-haromszog-magassagvonalainak

A módosításom leírása (a 6-os válaszoló szövege)
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__5463505-egy-haromszoh-harom-magassaga-5cm8cm-es-10cm-mekkorak-az-oldalak

Egy példa,amin kipróbálhatod
https://ehazi.hu/gallery/answer/4163

Ne zavarjon, hogy egyenlő szárú háromszög szerepel a példában, így a 3 magasságból
2 megegyezik, a lényegen ez nem változtat, de könnyíti a megoldás begyakorlását.
Próbáld ki a szerkesztést is, könnyebb mint a számítás.
Ha ügyes vagy, meglesz a sikerélmény!
2

a=9,778 cm
b=12,223 cm
c=19,556 cm
0