Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
Az iskola 9.a osztályába 12 diákkal több van ,mint a 9.e osztályban .9.a Osztály 4/9 része és a 9.e 3/8 része, összesen 25 fő, sportversenyen vettek részt. Hány tanuló jár az egyes osztályokba ?Hányan nem vettek részt a sportversenyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9.a: x+12
9.e: x
(x+12)*4/9+x*3/8=25
4x+48/9+ 3x/8= 25
32x+384+27x=1800
59x+384=1800
59x= 1416
x=24
tehát a 9.a-ba 36 ember jár, az e-be 24
Összesen 60-an vannak, 60-25=35-en nem vettek részt
0