Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
690
Fontos lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
B) változat
1.
Kén: 1s² 2s² 2p6 3s² 3p4 v. 2,8,6 (nem tudom hogy tanultátok)
Oxigén: 1s² 2s² 2p6 2p4 v. 2, 6
Mindkettő p-alhéja telítelen, 2 elektron szükséges a héj telítődéséhez, vagy 4 vegyelektronja vab
K.: az oxigén 2 héjjal rendelkezik, a 3 héjjal

2. S + 2 e- → S2-, szulfidion

3. Földet körülvevő gázok elegye, főbb alkotórészei: nitrogén 78% oxigén 21%, egyéb 1 % a térfogatnak, színtelen, szagtalan, vízben kevéssé oldódik, moláris tömege 29g/mol

4. Ammóniaszintézissel, N2 + 3 H₂ = 2 NH₃

5. CO₂ és H2O; O2; CO2; Nitrogén és CO2, CO, O2

6. Zn + 2 HCl = ZnCl2+ H2
cink + sósav = cink-klorid és hidrogén-klorid

7. ivóvíz (?), anyagot, gyógyvíz

8. ZnCl2, tömege: 136 g
CaCO3, tömege: 100g
H2CO3, tömege: 62 g
NH3, tömege: 17 g
nitrogén-dioxid, tömege: 46 g

9. színtelen, szagtalan; 0,01 %-os (?), éghető,
por (?)

10. S + O2 = SO2
32 g S 32 g oxigénnel egyesül; 4 gramm oxigén 4 gramm kénnel egyesül.

Módosítva: 6 éve
0

A) változat
1.
F: 1s2 2s2 2p5 v. 2, 7
Cl: 1s² 2s² 2p6 3s² 3p5 v. 2,8,7
Mindkettő vegyértékhéján 7 elektron található vagy 1 elektron szükséges a nemesgázszerkezet eléréséhez
K.: a Cl elektronjai 3 héjon helyezkednek el, a F-é 2-ön

2. O + 2e- → O2-
oxidion

3. színtelen, szagtalan, nem mérgező gáz, mely nagy energia felszabadulással járó reakcióban vízzé ég el,

4. Ammóniaszintézissel (korábban már leírtam)

5. Nitrogén, oxigén, Nitrogén, szén-dioxid, szén-monoxid, szén-dioxid

6. CO2 + C = 2 CO
szén-dioxid, szén, szén monoxid

7. sós (???), édesvíz; nem tudom

8. ez a feladat ugyanaz.

9. 2; grafit; gyémánt; allotróp módosulat (???)

10. S + O2 = SO2
32 gramm S égésekor 64 g keletkezik
4 g → 8g
0