Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika negyedfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
509
(x^2-2x)(2x-x^2+1)=2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, feladat, Matematika, egyenlet, segítség, házi, egyenletek, házifeladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2-2*x\ =\ a`
Ekkor az egyenlet:
`a*(-a+1)=2\ \ \ \ \ \ -a^2+a-2=0 \ \ \ \ \ ami \ \ \ \ a^2-a+2=0`
Ennek sajna nincs valós megoldása, így behalt a megoldás.
Ha megoldása lett volna, akkor a számítás is tovább tartott volna...
Egyébként
https://www.wolframalpha.com/input/?i=%28x%5E2-2*x%29*%282*x-x%5E2%2B1%29%3D2
0