Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10 gramm kén-dioxid keletkezéséhez hány gramm ként kell elégetni?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1379
"Számítsd ki, hogy 10 gramm kén-dioxid keletkezéséhez hány gramm ként kell elégetni!"
-Egyenlet, számítás
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kén, kén-dioxid
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Egyenlet:
S + O₂ = SO₂

Moláris tömegek:
S: 32 g/mol
O₂: 2·16 = 32 g/mol
SO₂: 32+2·16 = 64 g/mol

10 g SO₂: ez 10/64 mol
Mivel 1 mol S-ből lesz 1 mol SO₂, ezért 10/64 mol ként kell elégetni.
Ennek tömege: 32·10/64 = 5 g
1