Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrokémia

Főoldal » Középiskola » Fizika
411
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ez mindegyik így megy: (az elsővel mutatom)

A réz `Cu^(++)` ion, két elektron kell az elektrolízishez.
1 mol vagyis 63,5 gramm rézhez `2·6·10^23` elektron kell. Annak töltése `12·10^23·"1,6"·10^(-19)\ C`

10 perc az 600 sec. Ennyi idő alatt I=0,5 A esetén ennyi töltés halad át:
`Q=I·t="0,5"·600\ C`
Ezzel `n` mol réz válik ki:
`n·12·10^23·"1,6"·10^(-19)="0,5"·600`
Ebből kijön az anyagmennyiség, abból meg a tömeg.
0