Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kordinátageometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
877

14. feladat
Adott a A(4;0) pont és az x-y+1=0 egyenletű egyenes. Tükrözzük az A pontot az egyenesre, és számoljuk ki a tükörpont koordinátáit!

15. feladat
Az ABCD paralelogramma AB oldalának egyenlete 2x+y=9, az AD oldalának egyenlete 2x-y=3. A BC oldal felezőpontja E(10;1). Milyen távolságra van a paralelogramma középpontja a paralelogramma csúcsaitól?

16. feladat
Az ABC derékszögű egyenlő szárú háromszög átfogójának egyenlete 3x - y = -2. A derékszög csúcsa C(3;-1). Adjuk meg az átfogó két végpontjának koordinátáit!


17. feladat
Az x tengely mely pontjaiból látszik derékszögben az AB szakasz, ha A(-1;3) és B(7;3) ?

18. feladat
Határozzuk meg annak a körnek az egyenletét, amely átmegy a P1(-1;-3) és a P2(-5;3) pontokon, és a középpontja az x–2y+2=0 egyenletű egyenesre illeszkedik!

19. feladat
Írjuk fel annak a körnek az egyenletét, amely érinti az x tengelyt és áthalad a P1(4;-1) és a P2(-3;-2) pontokon!

20. feladat
Az ABCD szimmetrikus trapéz szimmetriatengelye a 3x+2y=14 egyenletű egyenes. Az AD szár végpontjai: A(1;-1) és D(-1;-9). Írjuk fel a trapéz köré írt körének az egyenletét!


21. feladat
Írjuk fel a parabola egyenletét, ha a fókusza a (-7;0) pont és vezéregyenesének egyenlete x = 7 !

22. feladat
Írjuk fel annak a parabolának az egyenletét, amelynek tengelypontja az y = 2 egyenesre illeszkedik, áthalad a (0;8) ponton, paramétere 3 és tengelye párhuzamos az y tengellyel!

23. feladat
Adjuk meg a parabola egyenletét, ha átmegy az A(-1;1), B(0;-4) és C(2;4) pontokon és tengelye párhuzamos az y tengellyel!

24. feladat
Határozzuk meg a parabola fókuszpontjának koordinátáit és vezér egyenesének egyenletét, ha a parabola egyenlete:

Ezeknek a feladatoknak a megoldása érdekellne,előre köszi ha foglalkozol velük!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Úgy látom, lassan minden feladatot újra kérdezel, de legalább egyesével. A 15. feladat megoldása:
1

A 16. feladat egy megoldása, a változatosság miatt ez NEM vektorral:
1