Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi Feladat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
491
TK 142/1)
Kèt pozitív szám hányadosa 11 különbsège 156.
Melyik ez a kèt szám?
TK 142/5)
Egy tèglatest felszíne 122 cm² az egyik csúcsból kiinduló èlek közül az egyik 2cm a másik 3cm hosszú. Mekkora a harmadik èle ès a V?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
Legyen az egyik szám `x`. Mivel a másik számmal vett különbségük 156, a másik szám ekkor `x` + 156, hisz `x` + 156 - `x` = 156. A két szám hányadosa 11, nyilván a nagyobb számot kell osztani a kisebbel, hogy 1-nél nagyobb számot kapjunk, így
`\frac{x+156}{x}=11`
`x` nem nulla, hiszen akkor nem lehetne 11 a hányados, szorozhatok vele:
`x` + 156 = 11`x`
156 = 10`x`
15,6 = `x`
A két szám tehát 15,6 és 171,6.
Ellenőrzés: `\frac{171\text{,}6}{15\text{,}6}=11`.

5)
Felszín:
A = 2(ab + bc + ac), ez alapján
122 = 2(2·3 + 3c + 2c)
61 = 6 + 5c
55 = 5c
11 cm = c
Térfogat:
V = abc = 2 · 3 · 11 = 66 cm3.
Módosítva: 6 éve
1