Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Együttható kifejtéskor

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
571
A következő egyenletnek mi a megoldása?
Mi a x³y⁴ együtthatója (x+y)⁷ kifejtéskor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A binomiális tétel szerint `(x+y)^7=sum_{k=0}^7 ((7),(k)) x^{7-k} y^k`.

Az `x^3y^4` tag együtthatója tehát `((7),(4))=35`.
0