Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat,sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
755
Egy medencét az egyik csap egyedül 3 óra alatt,a másik csap egyedül 4 óra alatt tolt meg teljesen.
Ha 10 percig hagyjuk mindkét csapot egyszerre nyitva,akkor a medencében 87.5 liter víz folyik.
a)Mekkora a medence térfogata?
b)Hany liter viz folyik ki percenként a két csapból külön-külön?
c)A két csapból azonos sebességél folyik a víz .Mekkora sebességél hagyja el a csapot a víz,ha az első cső keresztmetszete S=25 négyzetcentiméter?Mekkora a másik cső keresztmetszete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a).10 perc.......87.5 l
420 perc ...x X=420 X 87.5/10 =3675 LITER
Mivel 2 csap van akkor 3675/2=1837.5 liter.
b)Első csap 1837.5/180=10.21 liter/perc
Maradik csap 1837.5/240=7.65 liter/perc
c)10.21 liter=0.01021 köbméter/60=0.0017
25 négyzetcentiméter=0.0025 négyzetméter
0.0017/0.0025=0.068 m/s
7.65 l=0.00765 köbméter/60=0.0001275
a sebesség egyforma akkor a maradik cső keresztmetszete=0.0001275/0.068 x 1000=18.75 négyzetcentiméter
0