Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia: 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
424
Sziasztok! Légszi segítsetek ezekben a feladatokban- csatolom őket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
1. (soronként)
CH3-CH(CH3)-CH2-CH3, 2-metilbután, C5H12
CH3-CH2-CH(CH3)-CHO, 3-metilbutanal, C5H10O
CH2=C(CH3)-CH=CH2, 2-metilbuta-1,3-dién, C5H8
CH2-CH2-CH2-CH2-CH2 (gyűrű), ciklopentán, C5H10

2. a, A szubsztitúció
b, izoprén, addíció,
CH2(Cl)-C(CH3)=CH-CH2(Cl) 1,4-diklór-2-metilbut-2-én
CH2(Cl)-C(Cl)(CH3)-CH=CH2 3,4-diklór-3-metilbut-1-én
CH3-C(Cl)(CH3)-C(Cl)=CH2 2,3-diklór-3-metilbut-1-én

2 geo. iz.: 1,4-diklór-2-metilbut-2-én

3. oszlopban egymás alatt:
H-CHO
szerk. képletre keress rá :)
4 kötő, 2 nemkötő
3 szigma 1 pí
minden kötés poláris, a molekula is poláris
120
síkháromszög alak
+3

4. Számolás:
42,86/12 : 2,38/1 : 16,67/14 : 38,09/16
3,5717 : 2,38 : 1,1907 : 2,3806
3 : 2: 1: 2

a)képlet: C3H2NO2

b) m= 1,05 g
N = 3,75 · 1021

n= N/6·1023 = 0,00625 mol
M= m/n = 168 g/mol
3·12 + 2 + 12 + 2·16 = 84
168/84 = 2
Molekula képlet: C6H4N2O4









Módosítva: 6 éve
0

0