Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segits

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1410
Nagyon surgos valaki leirna a megoldasokat A 23asnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ajánlom figyelmedbe a WolframAlpha nevezetű oldalt:

www.wolframalpha.com

Beírod a komplett egyenletet/egyenlőtlenséget, és máris kiadja a megoldást (de csak a megoldást).
0

a:
10-5x=12x
-5x-12x=-10
-17x=-10
végeredmény: x=10/17 (alternatív megoldás: x∼0.588235

b:

x-3+x<8
2x-3<8
2x<8+3
végeredmény: x<11/2

c:

18-12x/-6 >1
6(3-2x)/-6 >1
-(3-2x)>1
-3+2x>1
2x>1+3
2x>4
végeredmény: x>2

d:

5-2x-3-2x=2
2-4x=2
-4x=0
végeredmény: x=0

e:

21+7x=2x-6+48-12+4x
21+7x=6x+30
7x-6x=30-21
végeredmény: x=9

f:

4x+4+2x-6=3x-6+3x+15
4x+4+2x=3x+3x+15
6x+4=6x+15
4=15
végeredmény: x∈∅

g:

(-2) * (3-x)-3+x=5-x+2-15+3x
-2(3-x)-3+x=-8+2x
-6+2x-3+x=-8+2x
-9+3x=-8+2x
3x-2x=-8+9
végeredmény: x=1

h:

12x-30/-6 -1+2x=5x-x+12
6(2x-5)/-6 -1+2x=4x+12
-2x+5-1+2x=4x+12
4=4x+12
-4x=12-4
-4x=8
végeredmény: x=-2

i:

72-20x-36x+84<30x-240-6x-87
156-56x<24x-324
-56x-24x<-324-156
-80x<-480
végeredmény: x>6

j:

4x-2-(x-(3-x+1))=3x-6
4x-2-(x-(4-x))=3x-6
4x-2-(x-4+x)=3x-6
4x-2-(2x-4)=3x-6
4x-2-2x+4=3x-+
2x+2=3x-6
2x+2=-6-2
-x=-8
végeredmény: x=8

0