Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
897
Az illatszerbolt 3 láda szappant kapott, összesen 414 darabot. Sárga szappan 20 darabbal, fehér szappan 34 darabbal volt több, mint rózsaszín. Hány darab szappan volt az egyes fajtákból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rózsaszín szappan száma: x
Sárga szappan száma: x+20
Fehér szappan: x+34
Tudjuk, hogy összesen 414 szappan volt.

414= x + x+20 + x+34
414 = 3x + 54
360 = 3x
120 = x

Rózsaszín szappan száma: 120
Sárga szappan száma: 120+20 = 140
Fehér szappan: x+34 = 120+34 = 154

Ellenőrzés: 120+140+154=414

Válasz: 140 sárga, 154 fehér és 120 rózsaszín szappan volt.
0