Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
901
Ugyanannak a savnak 8 liter 45%-os és 4 liter 60%-os oldatát összekeverjük. Hány százalékos oldatot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 8 l 45%-os oldatban 8·0,45=3,6 l oldott anyag van.
A 4 l 60%-os oldatban 4·0,6=2,4 l oldott anyag van.

Összekeverés után 12 l-nyi oldatunk lesz, amiből 3,6+2,4 = 6 l oldott anyag. Ez (6/12)·100 = 0,5·100 = 50%-os oldatot jelent.
0