Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, feszültség

Főoldal » Középiskola » Fizika
614
Mekkora elektromos erő hat egy 5·10-7 C töltésű testre abban a homogén mezőben, amelyben a
potenciálesés a térerősség irányában cm-enként 2500 V?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az elektromos mező homogén, vagyis mindenhol egyforma a térerősség.
Ez a térerősség `E=2500 V/(cm)=25·10^2 V/(cm)=25·10^4 V/m`
A Coulomb erő pedig:
`F=Q·E=5·10^(-7) C · 25·10^4 V/m = 125·10^(-3) N="0,125"\ N`
0