Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldás kéne nem magyarázás , előre is köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1957
Áginak és Beának összesen 500 ft-ja van. Hány forintja van Beának , ha
a) Áginak 200 ft-ja van
b) Áginak y ft-ja van
c) Áginak 200 ft-tal több pénze van, mint Beának.
d) Áginak x ft-tal kevesebb pénze van,mint Beának.
e) Áginak másfélszer annyi pénze van, mint Beának.
f) Ági és Bea pénzének aránya 3:7 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Áginak és Beának összesen 500 ft-ja van. Egyenlőtlenségek, szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
*** b) x nem y de jelentősége nincs
0

Ági: a, Bea: b
a) 500-200=300 ft-ja van
b) 500-y ft
c) a+b=500
a=200+b
200+b+b=500
b=150 ft
d) a=b-y ft
e) a=1,5 b
1,5 b+b=500
b=200 ft
f) a : b=3:7
a=3x b=7x
10x=500
x=50
a=150 ft
b=350 ft
0