Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos lenne!

Főoldal » Középiskola » Fizika
370
Lendület
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Úgy értelmes csak a feladat (ahhoz vannak adatok), ha nem bont éppen falat a kalapács, csak leng ide-oda.
Akkor a legnagyobb a sebesség, amikor éppen alul megy.
Legyen a jobbról balra való haladás a pozitív irány.
Amikor jobbról balra megy legalul, akkor a pillanatnyi lendülete `I_1=m·v=400\ kg m/s`
Amikor visszafelé megy legalul, akkor a sebeség ugyanakkora, csak ellentétes irányú, tehát negatív. Ezért a lendülete `I_2=m·(-v)=-400\ kg m/s`
A lendület változása:
`I_1-I_2=400 - (-400)=800\ kg m/s`
0