Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8.o.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1392
Van két feladat fizikából amit nem értek..tudnátok segíteni?
1.:Az egyik hűtőszekrény 1,45 kWh elektromos energiát használt fel 24 óra alatt. Mekkora volt ezalatt a hűtőszekrény átlagos teljesítménye?
2.:Egy laptop fogyasztása 0,3 kWh volt 4 órai használat alatt. Mekkora a laptop teljesítménye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
1.
Nem csak 1.45 kW-t?
Átlagos teljesítménye: 1.45 / 24 = 0,0604 kWh

2.
P = 0.3 / 4 = 0,075 kWh
Módosítva: 9 éve
0

Pátl= W/t (az összes megtett munka osztva az összes eltelt idővel.)
1kWh = 3.600.000 J munka (kW = 1000 W (J/s), 1h = 3600 s), tehát ezt megszorzod 1.45-el
Akkor megvan az összes munka a dt = 24h, amit átváltasz másodpercbe, hogy stimmeljenek a mértékegységek. Innen ki tudod számolni. :)
Módosítva: 9 éve
0