Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudtok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
363
Valaki le tudná írni az ammónium-karbonát móltömegének kiszámítási módját? 94 g jött ki, de az internet 96 grammot ír sajnos...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az ammónium-karbonát képlete:
`(NH_4)_2CO_3`
Lehet úgy is írni, hogy
`NH_4CO_3NH_4`

Van benne 2 nitrogén, 2-szer 4 hidrogén, 1 szén, 3 oxigén atom.
Ezek atomtömegei:
`M_N=14 g/"mol"`
`M_H=1 g/"mol"`
`M_C=12 g/"mol"`
`M_O=16 g/"mol"`
`2·14+2·4·1+1·12+3·16=96`
Tehát 96 g/mol.
0