Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
556
Ezekre a kérdésekre kellene válaszolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Amik be vannak akrikázva, azoknak nem néztem utána, remélem, jók.

3B (4 fokon a legsűrűbb, szóval a legkisebb térfogatú a víz)
4C (nincs levegő, tehát nincs közeg a hanghoz)
5C (valójában a pohár nem használható, és persze a szívószál sem ezután)
6C (a négyszögöl terület)

8A (rövidebb lesz az inga hossza, ezért gyorsabban leng)
9B (a számláló dupla lesz, a nevező a négyzet miatt 4-szeres)
10A (ezt hosszú kiszámolni:
`R=U^2/P`
`R_1=30^2/20=45Ω, R_2=60^2/100=36Ω`
Soros kapcsolásnál a feszültség az ellenállással lesz arányos
`P=U^2/R`. Mivel `U` arányos `R`-rel, ezért `P` arányos `R^2/R`-rel, vagyis R-rel.
Ezért a magyobb ellenállásún (`R_1`) lesz nagyobb a teljesítmény.)

12B (Úszott a kő a csónakban, tehát a felhajtóerő (kiszorított víz) pont annyi, mint a súly. Miután a vízbe került és elsüllyedt, a felhajtóerő (kiszorított víz) kisebb, mint a kő súlya. A csónak által kiszorított víz nem változott, de a kő általi csökkent.)
13C (egyforma)
14A (nem B! A fókusz reciproka a dioptria és 1/0,25=4)
-1