Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az egyenlet két oldalának egyenlő változtatása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
585
Figyeld meg, hogyan változik az egyenlet mindkét oldala a megoldás során! 3*x-5=x+9 3*=x+14. 2*x=14. x=7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3x-5 = x+9
3x =x+14
2x = 14
x = 7
0