Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hf

Főoldal » Általános iskola » Matematika
756


1) 15liter 3,4%-os sótartalmú tengervízhez 5liter édesvizet öntünk. Hány százalékosra változott így a tengervíz sótartalma?
--------------------------------------------------------------------------
2) Hány liter édesvizet kell önteni 15liter 3,4%-os sótartalmú tengervízhez, hogy 1,5%-os sós vizet kapjunk?
--------------------------------------------------------------------------
3) Összeöntünk 3liter 20%-os és 2liter 100%-os gyümölcslevet. Hány százalékos lesz az így nyert ital?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
help, ME, pls
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, 3,4*(15/20) =2,55%

2, 3,4*(15/15+x) = 1,5%, Innen x=19, azaz 19l vizet kell hozzáönteni.
3 (3*0,2+2*1)/5 = 0,52, azaz 52%os lesz a gyümölcslé.
0