Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor

Főoldal » Középiskola » Matematika
1416
Írjuk fel az egyenes egyenletét, ha adottak egy normálvektorának, valamint egy pontnak a koordinátái;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Vektor, matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes normálvektoros egyenlete: n1x+n2y=n1x0+n2y0, ahol a normálvektor n(n1; n2) és a pont P(x0; y0).

a)
n1x+n2y=n1x0+n2y0
0x+2y=0·2+2·3
2y=6
y=3

b)
n1x+n2y=n1x0+n2y0
-3·x+0·y=(-3)·3+0·2
-3x=(-9)
x=3

c)
n1x+n2y=n1x0+n2y0
1x+1y=1·2+1·3
x+y=2+3
x+y=5

d)
n1x+n2y=n1x0+n2y0
-2·x+1·y=(-2)·1+1·(-2)
-2x+y=(-2)-2
-2x+y=-4
0