Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
813
Hogyan lehet ezeket az egyenleteket felírni?
Az a szám, amely az x-nek a 2-szeresénél 3-mal kisebb
Az a szám, amelynél az x-nek a 2-szerese 3-mal kisebb.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kis kutatás után megtaláltam a feladat elejét. Tehát ha a feladat az volt, hogy

"Az x tetszőleges valós szám. Írd föl azt a számot,
amely az x-nek a 2-szeresénél 3-mal kisebb,
amelynél az x-nek a 2-szerese 3-mal kisebb."

akkor a feladat megoldása a következő:

x=2x-3
x=2x+3

Megoldások:
x=3
x=-3
0