Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
587
Ha esetleg valaki nem tudja elolvasni annak leírom
Válaszokat köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kocka, Matek., oszlop.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Értelemszerűen akkor vagyunk jók, hogyha körben a legnagyobb összeget látjuk, ehhez előbb azt kell megtudni, hogy melyik számok vannak egymással szemközt:

1. kocka: 1-3, 2-4, 5-6
Ha 1-3 van alul-fölül, akkor a többi összege 2+4+5+6=17, ha a 2-4, akkor 1+3+5+6=15, ha az 5-6, akkor 1+3+2+4=10, tehát akkor járunk a legjobban, ha az 1-3 van alul-felül.
2. kocka: 8-7, 9-5, 2-1, itt nem nehéz kitalálni, hogy a 2-1-et kell elhagyni, hogy a legnagyobb legyen az összeg, ekkor a számok összege 8+7+9+5=29.
3. kocka: 9-2, 8-4, 7-6, ha a 9-2 megy az alapokba, akkor 8+4+7+6=25, ha a 8-4, akkor 9+2+7+6=24, ha a 7-6, akkor 9+2+8+4=23, tehát a 9-2, megy alapnak.

Megint értelemszerűen az megy a 100-as helyiértékre, ahol az összeg a legnagyobb, tehát a 2. kocka, a tízes helyiértékre a soron következő legnagyobb, tehát a 3. kocka, alulra megy az 1. kocka. Innentől mindegy, hogy hogyan forgatjuk a kockákat, a három háromjegyű szám összege ugyanannyi lesz: 29*100+25*10+17=3167, ez a legnagyobb összeg, ami kijöhet.
1