Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A fordulatszám azt jelenti, hogy 3 tized kört tesz meg másodpercenkét. Egy teljes kör az 2π, 3 tized kör pedig `"0,3"·2π="0,6"π`. Vagyis a szögsebesség `ω="0,6"π 1/s`
A centripetális erő a körsebességgel felírva:
`F_"cp"=m·a_"cp"=m·ω^2·r=...` számold ki.

0