Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nemfémes elemek és vegyületeik

Főoldal » Általános iskola » Kémia
655
Valaki tudna segíteni ebben a két feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nemfém
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
A szénes (1.) :
C + O2 ---> CO2
C=12g O2= 32g ------>CO2= 44g
Akkor ha: C= 9 g O2= 24g -----> CO2= 33 g
1

Táblázat:
Nitrogénmolekula N≡N N2 28g
szénmonoxid (molekula) CO 28g
ammónia (molekula) _ 17g
N
/ | \
H H H
1