Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsen valaki! :(

Főoldal » Általános iskola » Matematika
802
Egy egyenlő szárú háromszög alapjának és szárának aránya 2:3. Mekkorák a háromszög oldalai, ha kerülete 49 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A két szár: 2x nagyságú, az alap 3x
k=49 cm
k=a+2b
tehát: 49=3x+2x+2x
49=7x
x=7
tehát a háromszög oldalai: alapja 21, a két szár 14 cm-14 cm.
0