Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számold ki fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
2638
A) mennyi energiát vesz fel a hálózatból 1000 W-os mikrohullámsütő 2 perc alatt?

B) mekkora energiával melegíti a betett ételt ha tudjuk hogy hatásfoka 85 %?

C) mennyibe kerül 2 perc melegítés ha az elektromos energia ára 45 Ft / kWh?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A, 1OOOW az 1OOOJ/s, ezt beszorozzuk 2 percel, ami 12Os, azaz 12OkJ.
B, Az összes felvett energiának 85%-a fordítódik az étel melegítésére, azaz 12OkJ szorozva O.85 =1O2kJ

C, egy kilowatt óra az 3.6MJ. 12OkJ/3.6MJ = 1/30 kWh. 45Ft/kWh*(1/3O)kWh=1.5Ft, tehát 1.5Ftba került a melegítés.
Módosítva: 6 éve
0