Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
420
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ehhez a feladathoz két képletre van szükséged. Az egyik, hogy
a gyorsulás ebben az esetben `a=v/t` és mértékegysége `frac{m}{s^2}`.
A másik az, hogy "Newton II. törvénye" kimondja, hogy a gyorsító erőt
`F=m*a` képlettel kell számolni, amelynek mértékegysége `N=frac{kg*m}{s^2}`
azaz Newton. Nos megadták a `v` végsebességet és a `t` időt helyettesítsd be
a fenti képletbe. Aztán megadták a test `m` tömegét is, azt pedig behelyettesíted
a második képletbe. Egy osztás és egy szorzás és ezt meg rád bíznám.
Módosítva: 6 éve
0