Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög összefüggések

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
Sziasztok! Hogyan lehetne ezeket kiszamitani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ötletek a megoldásokhoz:

a.) `(a,b,α, β)`-ra felírt szinusz-tétellel `β` kiszámolható, vagyis `sin(β)=frac{b*sin(α)}{a}`.
b.) a.) `(c,α, β)` esetén `γ=180°-(β+α)`, majd `(c,α,γ,a )`-ra
felírt szinusz-tétellel a is kiszámolható. Vagyis `a=frac{b*sin(α)}{sin(β)}`
c.) (a,b,γ) felírt területképlet: `T=frac{a*b*sin(γ)}{2}`
d.) (b,c,β,γ)-ra felírt szinusz-tétellel γ kiszámolható, vagyis `sin(γ)=frac{c*sin(β)}{b}`.
Majd `α=180°-(β+γ)` után `(a,b,α, β)`-ra felírt
szinusz-tétellel `a` is kiszámolható, vagyis `a=frac{b*sin(α)}{sin(β)}`.
e.) (a,b,α, β)-ra felírt szinusz-tétellel β kiszámolható, vagyis `sin(β)=frac{b*sin(α)}{a}`
A folytatás d.) hez hasonlóan fog történni, azaz `γ=180°-(β+α)` után `(a,c,α,γ )`-ra felírt
szinusz-tétellel `c` is kiszámolható, vagyis `c=frac{a*sin(γ)}{sin(α)}`.
Módosítva: 6 éve
0