Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Ez mennyi?
1, 49⁵x-³ =7

2, ( 1/9)⁴+²(×-³) 81

3, (1/5) ²x+³ = 125

Sajnos nem tudtam "helyesen" be gépelni. Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Hát ez igy tényleg nem az igazi. Fényképezd inkább le a feladatot!
1

0

495x-3=7
72*(5x-3)=71
710x-6=71
az exponenciális függvény szigorú monotonitása miatt
10x-6=1
10x=7
x=7/10
sajnos a másodikat és a harmadikat már nem igazán tudom értelmezni. Nem tudnád esetleg lefotózni?
0