Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
788
Egy Q=4*10^6 C ponttöltés körül hol helyezkednek el azok a pontok, ahol az elektromos térerősség 10^5 N/C?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A `Q` töltéstől `r` távolságra ekkora a térerősség:
`E=k·Q/r^2`
(Ezt a képletet tanuld meg.)
`10^5 N/C=9·10^9 (Nm^2)/C^2 ·(4·10^6\ C)/r^2`
Számold ki `r` értékét.

A töltéstől ilyen `r` távolságra mindenhol akkora a térerősség. Egy ponttól azonos távolságra lévő pontok pedig egy gömbön vannak, tehát a töltés körüli `r` sugarú gömb a válasz (csak persze `r` helyébe írd azt, ami kijött.)
1