Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hátra bukfenc

2870
Hogy kéne megcsinálni?Nekem sehogy se megy
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Testnevelés

Válaszok

5
Guggolj háttal a szőnyegnek (vagy ahol tervezel bukfencezni), a karodat hajlítsd be, a tenyered nézzen felfelé, és a füled mellett legyen. A lábaddal lökd meg magad, és amikor a lapockáid felé jársz, nyújtsd ki a kezed, hogy a szőnyegeden is meglökd magad. Ezzel átfordulsz, és a lábaidra fogsz érkezni.
1

Szerintem először szőnyegen próbáld megcsinálni.
1. Állj háttal a szőnyegnek és a kezed rakd nyújtva a a tested mellé, picit hátranyújtva a feneked mögé.
2. Hajlítsd be a nyakad, majd a lábad és mikor a kezed eléri a szőnyeget kicsit tompíts vele, majd hajlítsd egyből a fejed mellé (mindkét oldalon)
3. Közben húzd be a lábad (zsugorba)
4. Mikor a térded a fejed fölé ér, kezd el kinyújtani a lábad ,és lökj egy kicsit a kezeddel .
0

Guggolj le háttal a szőnyegnek. Tedd a kezed a füled mellé, gömbölyítsd a hátad és gurulj hátra. amikor a hátad lent van a szőnyegen, akkor mind a kettő kezeddel (fontos, hogy mindkettővel (!)egyszerre (!), mert ha nem úgy csinálod féloldalasan eldőlsz) told meg magad és így a lábadra fogsz érkezni, guggolásban. Persze gyakorold sokat :) Ha egyszer rájössz a technikájára, utána mindig fogod tudni.
0

Amikor hátradőlsz, nagyon fontos h tedd ki a kezeidet , hiszen kezeid és a nyakad BEHAJLÍTÁSÁVAL fogod tudni mecsinalni a szép hátrabukfencet.
0

Guggolj és tedd a kezed a füled mellé, a tenyered nézzen előre és lendületből dőlj hátra és mindkét kezeddel egyszerre segíts magadnak átfordulni.
0