Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1558
Péternek 300 ft-ja volt. Vett három füzetet és 45 ft-ért radírgumit. 150 ft-nál levesebb pénze maradt. Mennyibe kerülhetett egy füzet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
85Ft egy füzet
-1

300 Ft-ból 45-öt radírra költött, marad 300-45 = 255 Ft-ja.

Ha ebből úgy vett három füzetet, hogy semmi pénze sem maradt, akkor 255/3 = 85 Ft egy füzet ára.

Viszont csak azt tudjuk, hogy ami pénze maradt, az kevesebb, mint 150 Ft. Ha épp 150 Ft-ja maradt volna, akkor 255-150 = 105 Ft-ja lett volna füzetre, így 105/3 = 35 Ft is lehetett egy füzet ára. De nem maradt 150 forintja, kevesebb maradt annál, tehát a füzetnek drágábbnak kellett lennie 35 Ft-nál.

Ezek alapján egy füzet ára 36 Ft és 85 Ft között lehetett.
0