Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paraméteres egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
Elakadtam a b-nél
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(a^2-2a+1)x=a-1`
`(a-1)^2x=a-1`
Ha `a=1`, akkor mindkét oldal nulla az `x`-től függetlenül, tehát `a=1` esetén minden `x` megoldás.
Ha `a ≠ 1`, akkor lehet osztani `(a-1)`-gyel:
`(a-1)x=1`
`x=1/(a-1)`
Ez a megoldás `a ≠ 1` esetén.
0