Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fénytan kérdés

Főoldal » Középiskola » Fizika
525
Milyen összefüggés van az elektromágneses sugárzás energiája és hullámhossza között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`E=h·ν`
Itt `ν` a fény frekvenciája, `h` pedig a Planck állandó.
A hullámhossz pedig:
`λ=c/ν`
Ahol `c` a fénysebesség. Így:
`E=h·c/λ`
Módosítva: 6 éve
0