Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Erő hatás

Főoldal » Középiskola » Fizika
591
Milyen irányú,és mekkora eredő erő hat egy 100 g-ős szabadon eső testre?(g=10 N/kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha nincs közegellenállás, akkor csak a gravitációs erő hat:
`F=m·g="0,1"\ kg·10 N/"kg"=1\ N`
Lefelé mutat az iránya.
0