Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1326
Egy négyzet alapú egyenes hasáb magassága háromszorosa az alapélnek. A hasáb felszíne 283,5dm2.
a) Határozzuk meg a hasáb életnek hosszát!
b) Számítsd ki a hasáb térfogatát!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
M=3*a
a) A=2*a²+4aM=2a²+12a²=14a²=283,5 dm²
⇒a=4,5 dm M=3*4,5=13,5 dm
b) V=a²*M=(4,5)²*13,5=273,38 dm³
0