Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb,henger terfogatos számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Egy 6cm sugarú ,gömb alakú lombikból áttöltik a vizet egy 6 cm sugarú és 12 cm magas üveghemgerbe. Milyen magasan áll a víz a tengerbe ,ha a lombik tele volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Vgömb=(4π/3)*6³=288π cm³
⇒Vhenger=288π=6²*π*M
M=8 cm magasan áll a víz a hengerben.
0